March 24, 2011

Nasi goreng kampung dan merepek meraban

Salam dan bismillah...


Kadang pernah duduk depan lappy lama-lama tapi tak tau nak taip apa
Sebenarnya idea banyak tapi rasa macam semua nak taip
Last-last tak tertaip juga
Pastu bila tak taip dah jadi basi idea tu dan dah macam tak relevan nak ditaip


Pernah juga idea datang mencurah-curah
Macam air melimpah tak sempat nak tadah
Paham-paham jela bila dah gitu

Ada orang boleh update blog sampai berpuluh kali satu hari
Follower pun ramai sebab selalu update
Trafik mencanak kata orang
Memang saya kagum dengan blogger yang begini
Orang kerja sepenuh masa macam saya memangla tak boleh menghadap blog setiap masa
Kerja saya tetap keutamaan saya
Trafik memangla bukan misi saya
Berblog untuk suka-suka, tolong jangan salah faham ya dengan saya.
Memang niat saya berblog pada awalnya untuk berkongsi rasa, berkongsi cerita dan berkongsi asam garam kehidupan saya...

Letak nuffnang tu pun sebab ikut-ikut orang
Duit nuffnang baru 5hengget...percayalah...hahaha
Tapi serius, saya suka blogging, blogwalking...baca penulisan orang lain
buat cerminan diri sendiri dan juga panduan
dari blogger lain juga banyak dapat tips berkeluarga,tentang anak-anak diaorang, tengok orang lain masak apa, cuba-cuba resepi baru dan tengok gambar-gambar yang indah-indah...
saya rasa gembira bila blogger lain gembira sebab saya anggap blogger-blogger lain macam kawan saya walau kebanyakkannya tak pernah bersua muka

Saya pun tulis blog untuk cerita tentang diri saya, family, anak-anak
Hal kerja, resepi...semualah..
Rasa macam rugi kalau sesuatu detik yang indah tu tak di taip, dipenakan...cewah...dan bila baca semula kadang ada rasa menyesal juga tapi selalunya senyum tak sudah
Alhamdulillah ada orang baca...terima kasih ya!

Sorilah korang, saya dah merepek meraban
Terlebih dos makan nasi goreng kampung tadi
Lately ni saya perasan saya tak boleh makan benda pedas sangat macam dulu-dulu
Saya hantu pedas..tapi sekarang bila makan pedas mesti macam rasa burning jek...
Gastritis atau ageing?Haha..saya rasa jawapan yang kedua...

10 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Blog ni dah jadi sambal belacan, kalau tak de tak sedap.tipulah, kalau satu hari makcik boleh update 2 atau 3 4 entry. Bukan tak boleh, tapi makcik nak buat 2 je, tapi terkesan.keji gilakan. 2 entry pun kalau 1 entry org komen sampai 40 org komen, cam mana nak pegi kat blog dorang. Lagi merepek meraban lah org suka baca.orang keja banyak nak release tension, kalau boleh dorang nak baca yang sempoi je.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hehe... ada gak rasa menyesal dgn apa yg ditulis ya Dr. Sirna? Biasa la tu kan.. tu yg I kdg terpaksa delete2 balik entry lama or touch up2 mana yg dikira tak sesuai utk tontonan umum.

h4ni3 said...

orang mcm kita ni, memang blog santai2 aje la. nak citer dgn serius pasal keje, kdg2 muak jugak kan. kat tempat keje citer kat patient benda yg sama, kat blog pun nak ulang balik benda yg sama. sikit2 tu boleh lah :)

ibu Aleesha Maisara said...

perasaan dr sirna tuh lebih kurang macam perasaan ibu aleesha nih je..mmg kalo boleh tetiap ari nak tulis pasal anak,mcm2 progres anak,tapi kang orang kate poyo pulak..and pelik kan mcamane nuffnang blogger lain bleh sampai beratus2....

Diyana said...

sirna,

jom join telekung jersey GA..

http://siahsekeluarga.blogspot.com/2011/03/telekung-jersey-ga.html

Ladysirna said...

@cik ina
makcik, saya memang tak boleh lawan makcik, fuh, salute betul..tapi tula, sebenarnya entri merepek lagi org suka baca ek, release je tension rasa

Ladysirna said...

@MM
betul!kadang rasa macam, eh, betul ke aku yg taip ni?macam tak caya je..kihkihkih

Ladysirna said...

@hanie

tula, tak bestkan kalau entry serius je, nakbaca pun takda mood, tapi kalau ada cerita tempat kerja yg best or kelakar memang aku akan cerita..hehe

Ladysirna said...

@anum

kagum kan ngan blogger2 femes ni..hihi, blogger ciput je kita ni..

Ladysirna said...

@diyana

insyaAllah..ada masa sy buat ek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails