March 25, 2011

Cara lapuk bunuh diri

Salam dan bismillah...

Nak tergelak pun ya, nak marah pun ya, rasa bengang pun ya jugak

Tapi perasaan lebih pada kesian dan gusar dengan sesetengah remaja masa kini

Tengok ni....
.
.
.
.
.
.

*sumber: Mstar online*

Lokasi: Kat KB Mall Kota Bharu...tengok kulit, sah budak Melayu
Islam ke tak, wallahu'alam...
Malulah...kaumku sendiri
Apasal la kau buat macam ni dik?


Kalau nak m*** sangat, buatla cara lain, pastu jangan buat siang-siang supaya tak nampak macam nak minta perhatian, cubala bawak kereta laju2 langgar tembok ke...haha, barulah cepat sikit kan..haisshhh, ni dah membebel macam mak nenek ni


Gusar kan tengok sesetengah orang yang berfikiran singkat macam ni?Ingat bila mati habis camtu je ke?
Tak fikirke kat kubur nanti camana?
Kat akhirat?

Ya Allah, jauhkanlah anak cucu ku dari membinasakan diri mereka sendiri...
Moga Allah ampunkan dosa kita semua, Amin...

4 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

ha'a kan.. klu nak bunuh diri pun..jgn la kat shopping mall, pegi la kat tepi2 kubur ke... karang kalau mati, jadi antu tak diterima bumi... dah org lain takut nak gi shopping kat situ lak... hahaha... Nauzubilahiminzalik..jgn la ada keturunan kita yg mati dlm keadaan sesat spt ini. Amin.

ieda said...

kalau saya dapat kes2 attempted suicide yg masuk wad mmg kena ceramah la....esp yg nak bunuh diri (konon2nya)sb frust cinta..mengong toi.

yg bomba tu pun takyah la susah2 pi tolong tarik..biar ja dia terjun kalau berani...dakpun pasang tape org baca YASIN kuat2 bg dia dengar...confirm tak terjun.

Ladysirna said...

@MM

kat shopping kompleks then siang2 hari, nampak sgt adik ni cetek akal kan..sy rasa dia bukan betul2 nak bunuh diri, tapi dia ingat buat macam ni org lagi bg perhatian kat dia kot..hai, macam2 kan...

Ladysirna said...

@ieda

ha, betul tu, baca yassin kuat2 kat dia br au..

baik selamatkan mangsa gempa bumi ngan tsunami lagi bagus, ini selmatkan org yg memang nak mati, buang boreh kata org negeri..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails