March 26, 2011

Jom sokong Earth Hour..Hari ini jam 8.30pm

Salam dan bismillah...




Hari ini seluruh dunia akan menyambut Earth Hour  tepat jam 8.30malam waktu tempatan...

Marilah kita semua menyokong kempen Earth Hour ni sebab:

#Dah banyak sangat kejadian-kejadian dan malapetaka yang terjadi kat bumi kita yang dah makin tua ni, tengok saja pada gempa bumi di Christcurch, New Zealand dan tsunami di Sendai, Jepun baru-baru ini...

#Bumi kita tiada galang gantinya, kalau bumi kita dah makin panas tahap maksima, kat mana lagi kita nak tinggal?Takkan kita nak berhijrah tinggal kat Marikh pulak kan...Marikh lagi la climate tak sesuai untuk manusia..

#Kita ni iaitu manusia yang ditugaskan sebagai khalifah Allah kat muka bumi ni, kalau bukan kita yang menjaga bumi ini siapa lagi?Kita tak boleh harap robot atau mesin buat semua tu kan...


Earth Hour ni dah disambut sejak dari 2009 lagi. Dan saya memang tak pernah ketinggalan menyokong kempen ni dari 2009 lagi. Ia dianjurkan oleh WWF. Anda boleh rujuk kat SINI untuk maklumat lanjut tentang Earth Hour.

Jomla sokong...tepat jam 8.30malam ni selama 60minit, mari kita semua padam lampu, tutup suis elektrik, dan sesiapa yang guna komputer tu tolong tutup ye..kecuali kalau anda dah charge laptop terlebih dulu...

Dan, jangan sampai disitu saja, teruskan usaha kita menyokong dari pemanasan global terus berlaku dengan mengurangkan dan menjimatkan elektrik selalu. Kalau tak perlu guna jangan guna. Kalau keluar dari sesuatu ruang tu, padamkanlah lampu jika tiada orang kat situ..kita boleh mengubahnya kan?Jimat elektrik, jimat juga la bil bulanan kita..Ok, selamat menyokong Earth Hour!

Sila klik banner di atas untuk menyokong ya!

5 comments:

gadisBunga said...

salam.

saya pun tak penah miss support earth hour. malah kalau dibuat sebulan sekali atau seminggu sekali pun lagi saya suka.

tapi mungkin efek kat org bisnes la kot kan? :)

Ladysirna said...

betul tu GB...kalau buat selalu susah gakla org bisnes tapi pd saya la kan, semuanya sikap kita sndr kalau kita rasa kita boleh nak jimatkan elektrik kita buat, tak payah tunggu time2 macam earth hour ni, kan..

Noriz said...

kite patut sokong kan...utk generasi masa depan gak...meh ramai2 bergelap mlm ni :)

Ladysirna said...

@noriz..


yeah!!!jom tutup lampu malam ni!

kasihredha said...

kunjungan balas...
salam kenal :)
Nice blog...akak suka!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails