November 16, 2011

Tanduk apa boleh makan?

Assalamualaikum...

Selamat hari Rabu.



Inilah pisang tanduk ya adik adik....Ecehwah...macamlah kamu semua tak kenal kan. Inilah satu satunya tanduk yang boleh dimakan...Ini ialah pisang terbesar yang pernah saya jumpa seumur hidup saya. Sampai 2 tandan mak saya import dari kampung haritu. Saya kalau balik kampung memanglah tak sah kalau boot kereta tu penuh dengan kelapa, pisang, serai, bunga kantan, daun pisang dan macam-macam lagila free of charge tanaman kampung, itulah indahnya duduk di kampungkan...



Weekend baru ni, pisang tanduk itu telah ditransformkan menjadi.... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






Motip gambar pisang dan kerepek ni: Saja nak bagitahu saya suka makan kerepek pisang dan apa-apa yang berasal dari pisang(cekodok, pisang goreng, kek pisang, pisang salai dan eskrem pisang..eh ada ke?)

Notakaki: Kawan saya pernah makan sampai 10 biji pisang berangan satu hari sebab Potassium(garam penting dalam darah) kurang. Pisang tinggi potassium...

 Published with Blogger-droid v2.0.1

9 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sedapnya kerepek tu.. Pisang tanduk mmg kegemaran I no. 1 dari kecik lg. Sedap digoreng panas2.

Tp kalau pisang embun org kata budak lelaki jgn mkn, anak I makan 3 ari 3 mlm muntah2 sakit perut.. Org tua kata bawak angin.. wallahualam.

hazila said...

Kalau kerepek, saya mesti cari kerepek pisang tanduk. memang sedap.

eda_ej said...

wahh.. 2 bijik pisang pon boleh penoh 1 balang.. kalo niage ni manyak untong woooo... =D

DrSinga said...

mau dua jengkal tu!!!!

Gen2Merah said...

ehehehe.. kita serupa.. saya pun penngemar kerepek pisang nombor satu di dunia... ekeke

Salam kunjung mengunjung ye.. ada masa jenguk2 lah blog Gen2Merah ye.. salam persahabatan.. (",)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bestnya !

fevret kita pisang nih! kalau tak dapat pisang tanduk, kita cari pisang Lang pulak...adik-beradik dia..

Cik Ina Do Do Cheng said...

sedapnya pisang tanduk buat goreng , dapat yang masak skit sedap.pisang peberet ni

Ladysirna said...

tula, pisang tanduk adalah kegemaran ramai org, buat pisang goreng pun sedap cicah ngan sambalkicap..terbaik!!!

Mama2Q said...

kiter pun suker sangat kerepek pisang, esp yang bertanduk..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails