November 11, 2011

Bawang bertanduk


Assalamualaikum....


Redup je cuaca harini..kat luar hujan rahmat dah turun membasahi bumi. Syukur lagi dengan nikmat usia diberi, masih bernafas lagi. Alhamdulillah....Oh ya, rata-rata harini semua orang bercakap pasal tarikh cantik 11.11.11. Cantik sungguh tarikh hari ni. Semua bayi yang lahir hari ini di Terengganu akan mempunyai IC yang menarik bermula dengan 111111-11-_____. Maha Besar Allah...Apapun, tak kirala tarikh bagaimana pun, yang penting dari hari ke hari kita mestilah sentiasa berfikiran positif dan mahukan hari ini lebih baik dari semalam. Dan paling penting sama-samala kita ingat mengingati yang dunia ini hanya tempat persinggahan sementara dan yang kekal abadi di akhirat sana..

Berbalik pada topik kat atas, balik dari kampung tempohari saya pun ingat nak masakla sikit daging yang di import khas dari Johor. Masuk je dapur ingat nak kupas bawang dan bahan-bahan bagai. Bila buka je almari tempat simpan bawang saya telah membuat satu penemuan luarbiasa , haha havoc je...Penemuan itu ialah...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'





Tu dia...bawang besar saya dah tumbuh tanduk!Nampak sangat dah lama saya tak ke dapur sampai bawang pun tumbuh tanduk. Sudahnya ditongsampah la perginya. kalau boleh tanam elok juga, eh boleh tumbuh ke ??

Itu jela nak share, hehe..tajuk kemain lagi kan...

Selamat hari Jumaat dan selamat beramal=) 

9 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Eh boleh tanam la you. Tu pun nasib2 la, I itu ari tanam.. sudahnya mati. Sedap daunnya tu campur dgn daging black paper, mkn panas2 dgn nasi putih.

Ladysirna said...

O ye ke...haha...i pun terfikir juga bolehke nk tanam tp mcm pelik pulakla pulak...ok..next time jd lg mcm ni i cuba tanam and see the result

Daddy Ziyyad said...

boleh hidup, cuba lah tanam.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ada geng rupanya saya ni...

hehehe...

Ros said...

Salam,

Tekejut Kak Ros,ingatkan Bawang ada tanduk sungguh tadi ni.....sayang nya pasai apa buang,boleh tanam tu...tak tanam pun daun dia cantik ja..kalau tanam lagi la cantik kan....

~najwa~ said...

kira oklatu tumbuh tanduk, boleh tanam...


kat dapur kami, bawang sampai busuk...lagila teruk, keh3...

Cik Ina Do Do Cheng said...

dah come back.kui kui, gi lah tanam boleh kutip daun bawang.:)

Diyana said...

bawang je ke?ubi kentang tak tumbuh tanduk?hahha.klu umah diyana bkn takat bawang je, ibu kentang pun dah naik tunas..wahaha

Mama2Q said...

hahaha...saya pun selalu jadi camni...bawang bertanduk....kentang bertanduk, nasib baik takde bela kucing...kalau tak mungkin bertanduk juge...hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails