November 13, 2011

Al Rawsha...Terbaik!

Assalamualaikum...

Start minggu ni, banyak sungguh jemputan kenduri kendara .Alhamdulillah, syaitan menangis bila sepasang anak Adam melangsungkan pernikahan. Semalam pun, lepak sungguh..Kami pergi ke kenduri kahwin my hubby punya cousin.Dia menikah hari Jumaat.. so called tarikh cantik 11.11.11. Minggu ni memangla minggu makan daging sedunia!Since raya haji sampai hari ni almost daily makan daging...Mak aii...Muka dah makin tembam bolats, huhu...lemak lemak memilih untuk pergi ke pipi berbanding tempat lain!Sadisnya...

Hari jumaat tu pun hari makan daging tapi yang ini memang best sangat! Saya dan geng geng sekerja telah ke Restoran Al-Rawsha di Pandan. Restoran ni memang cantiklah, dengan arabic featured building and deco, rasa macam ala-ala kat negara Arab pulak.



Inilah lamb maghdout...yang tersangat sedapnya hingga menjilat jari.Penggemar kambing memang wajib rasa ni.Tengokla pinggan tu besar punya...Satu pinggan ni kami share berempat.itupun rasa banyak tau.Kambing tu memang lembut..dan tak kuat berbau.Nasi oun lemak dan lembut tapi terurai sebutir sebutir...muahhh...love it!
Ini pula chicken mandy...sedap juga untuk mereka yg tak gemarkan daging merah...nasinya pun lembuts dan gebus...oh...
See..cepat je kami senduk lamb magdhout ni...punya laju makan!
Ini pula mix grill...campuran kentang goreng,daging cincang dan ayam cincang yg digrill. Ini juga sangat sedap dimakan dengan roti poket!
Dah makan lemak lemak kenala cuci perut dengan ice lemon tea...lega rasa....

Memang rasa heaven yg amat makan disini..masa menunggu pun x lama dan servis pun tip top...tempat ni akan selalula saya kunjungi lepas ni...banyak lg yg belum dicuba ni. Harga pada saya affordable la...sesuai dengan kedai.Yela..boleh consider murah juga la with all quality basmathi rice and tasty lamb!one more thing,kedai ni 24hours tau...so..bila2je rasa nk makan makanan arab bolehla pergi anytime...

Notakaki: Taktahu la bila nak mula bersenam semula...terasa diri ini semakin tembams dan gumuks...huhu:-P

2 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Oh kambing mmg sedap Dr. Sirna, kami semua penggemar kambing. Heran la napa ada org yg tertelan mkn kambing, itu kan makanan kegemaran nabi dan lg.. ia bagus utk otak, kan Dr?

Ladysirna said...

tula MM, i memang suka kambing, in fact my hubby pun...sedapnya la hai..;Pi pun tak sure la pasal khasit untuk otak tu, takpa nanti i try find out ya!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails