May 1, 2010

Nak release tension tak?

Salam dan bismillah....

Yeayy...Bulan MEI dah datang...sukanya...sebab?Bulan ni la birthday hubby saya, bulan ni juga hari ibu, ini tahun ke-3 la saya bakal menyambutnya, tula yang suka sangat ni..

Oh ya, selamat hari pekerja..semoga anda yang bekerja semakin rajin bekerja dan dimurahkan rezeki..sapa yg kerja harap tak jealous ya dgn saya sebab saya tengah cuti lagi...wink wink
Anda cuti ke harini?Kalau cuti mesti nak relakskan kepala dan badan kan?So,oleh kerana ramai yang bercuti saya nak share beberapa jokes ni untuk senaman minda..Ni jokes lama, mesti dah ada yg pernah baca atau pernah dengar, laaayan je la ya=)

Citer 1
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

Citer 2
Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. Seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????

Citer 3
3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. 
Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti. 
Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!

Citer 4
Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing..

Citer 5
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"
  
Citer 6
Seorang posmen yang datang menghantar surat.
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"

Citer 7
Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik
berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok. Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya..



3 comments:

SyidaMislan said...

Hahahaha...mmg release tension baca lawak tu.ni tgh tension ni sbb sakit kaki penat g soping.

unlisted_one said...

hehehe,..baca banyak kali pun still ader lagi effect lawaknya!

Tihara said...

huhu..lawak gak baca cerita camni pagi2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails