May 18, 2010

Jalan-jalan Cari Makan: Restoran Sri Mesra

Salam dan bismillah....


Bosan makan masakan sendiri...yolah tu..bosan ke? Mengada kan...So, hari Ahad baru ni, saya pujuk hubby g keluar makan. Sebab pe pujuk? Sebab hubby kata dia dah jemu makan luar. Eh, of course makcik ni x jemu sebab saya dah lama tak makan kat luar. So, this was the first time we eating outside after my baby kiut miut born. Kitaorang terjah Restoran Sri Mesra kat Gombak. Double M...mestilah ikut sekali.
"
"
"
"

Budak kecik M no 1 ni excited...dah lama nak menge'teh'

Yang budak kecik M no 2 ni dari kat umah sampai dalam keta sampai kat situ tak buka2 mata

Appetizer la sangat--sunnah nabi makan buah sebelum makan berat, boleh tahan sedap gak kuah petisnya cuma terlebih belacan kut, gatal idungku

ni air saya---lai chi kang panas

yang ni air En hubby

siakap stim limau pedas

tom yam campur

telur bungkus

sotong goreng pedas

kailan goreng ikan masin

one of nice view kat restoran tu

budak kecik M no 2 dah bangun , kecik besar kecik besar mata dia


Penilaian tekak dan selera saya sekeluarga:
Tempat: Agak menarik dengan view macam dalam hutan
Pelayan: Bagus, mesra pelanggan
Masa menunggu: Adalah 40min(kalau pam susu dpt 20 oz..haha, lama wei)
Makanan: Boleh tahan sedap
Harga: Tak mahal, tak murah..sedang2



11 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

sedap petis tu Sirna... mmg payah sikit mkn kt luar time baby masih kecik2 kan...dulu I siap tidurkan baby dlm bakul park atas meja & tgn sebelah kiri pegang bakul tu takut jatuh sebelah kanan menyuap..hehe siksa but happy.....

kak ina mail said...

sedapnya ikan stim tu.pernah dengar stim halia.first time dengar stim limau pedas.mesti masam masam sikit tu.

unlisted_one said...

siakap dgn telur bungkus tu mesti sedap! huhu..dah lame tak makan luar. teringin.

LYaFRINA said...

Tomyam...
bestnya..
lya pon kalo kuar mkn.. msti nk tomyam jer..

**ermm..sirna ni doktor k???

sirna said...

miss mirror-- tula, payah sikit ada anak kecit ni, tapi takpa, make sure dia titon diam-diam then kita boleh makan dgn tenang

kak ina--sedap sgt, sebab kite memang suka pedas n masam, yummylicious

nia--ajakla hubby makan luar malam ni, hehe=)

lya--kita pon suka order tomyam sebab selalu tomyam masak sendiri tak berapa nak sedap, hehe..
ala lya kita dokter picisan je, bukan specialist pon ekekeke...

ena said...

sedapnyaa... aku rendu la nak makan kat kedai...

ni takleh jadik! kena p JB lagi nih!! hahaha

jaja9 said...

sedapppnya..terliur tgk..jaja pon lately ni jarang makan luar....asik masak jek..huhuhu..ni yg rasa cam nak ajak hubby g makan luar...cuma masalahnya kitaorg selalu clueless restoran mana yg besh...

sirna said...

ena---kat singapore payah ke nak cari kedai makan halal besh?

jaja---actually kita pon clueless gak restoran mana yg bes, tu pun main terjah je..hehe, cepatla ajak hubby u=)

Ammi Sara said...

Terliur pulak tgk makanan2 tu, yelah kdg2 boring gak asyik makan masakan sendiri ;p, bila ajak mkn luar, anak2 la yg pilih, of course la fast food! huhu..
dulu masa my boys kecik selalu makan kat restoran mcm ni..lauk-tomyam, telur bistik, kailan ikan masin. yum2!;D

FeeQ said...

looks nice...hmmm gombak tak jauh...boleh cuba ni XD

Anonymous said...

This is my favourite spot.. In early 1994, waitress mereka berpakaian macam Stewardess Singapore AIrline. So me and the guys suka la datang,, The food not bad,, ambience pun best..
We always order ealier, call dulu, then when arrive at Greenwood, makanan dah siap,,Coz selalu ramai,,
; )

Cijan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails