May 24, 2010

Hubby dah balik

Salam dan bismillah...

Petang semalam saya main masak-masak
Tak sempat nak post semalam
Bizi
Ntah apa yang saya bizikan agaknya

Menu:
Masak lemak nenas + ikan kurau masin
Daging masak lada hitam
Ikan siakap goreng
Sambal belacan
Ulam raja








Gambo ulam raja takda---dah selamat dlm perut

Pics  di atas takda kena mengena langsung dengan tajuk post saya kan..
Hehe, hati berbunga ni
Hubby saya dah selamat balik dari mencandat sotong
Teka berapa ekor sotong dia dapat?
Teka teka je ya, takda hadiah tau...





12 comments:

A D I A said...

wah masak lemak ikan kurau tu nmpk menarik. err nak teka x dpt lansung sotong leh ke? err kejamnya.

sirna said...

adia---hehe, salah..ada dapat...

LYaFRINA said...

waaa.. bagusnya...
seorang doktor... y dpt menjadi surirumah di rumah... bg lya..mmg mgagumkan.. sbb lya slalu imagine kalo doktor slalu bz... n xde masa utk memasak. kiranya mmg sg2 untung la hubby sirna ni..

**woww balik candat sotong!! best tu...

sarah shafie said...

tgk mkanan trus lpar lah..huhu

Nurzairul Isma said...

ermmmm.... 7 ekor...

Ina Hashim said...

sedapnya masak lemak ikan masin

sirna said...

lya--ala lya, ini pun tumpang cuti, kalau tak memang tak berasap pun dapur tu, hehe...

isma--hehe, salah..

sarah--pasni masakla gak=)

kak ina--tula, memang fav kita ni, yummy...

mrsdjones said...

Daging tu mcm sedap je walaupun hitam legam! Ikan siakap goreng tu makan panas2 sure best! adeh lapo..

kak ina kl said...

salam sirna..suri rumah bzzz..org kerja lagi bzzz..

sirna said...

mrsdjones---hitam itu menawan, kihkihkih....

kak ina kl---kak ina, kalau dah bergelar isteri tu memang takda istilah tak bizi kan, bizi je manjang..hehe, anyway kak, thanks datang, bukan senang blogger popular macam akak nak terjah blog kita yg tak seberapa ni, suka kita...

nur izzati radhiah bt sahrom said...

rindu masakan mak..huhu..klo sy yg masak warne gulai gerenti sme wrne dgn masak daging tu..hehehe

sirna said...

izzah--haha, izzah, takpa, nanti awak belajar lagi ye=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails