May 7, 2010

Lets learn an infant massage!

Salam dan bismillah....

I just learn about an infant massage. Haha...don't yell at me k, dah anak 2  baru sibuk nak belajar...At list i'm still not too late. Before ni pernah juga massage masa Mikael baby dulu tapi tak pernah belajar proper technique. I found this interesting video from youtube. It teach you the correct technique on how to massage a baby from head to toe. Massage can help to remove excess gaseous in baby's belly, promote growth and help your baby to be calm and sleep well at night. I've done this to baby Muaz last night..dia tidur selena-lenanya sampai pagi ni walaupun mula2 lepas  je siap massage dia macam cranky sikit mungkin sebab rasa panas sebab saya pakai minyak Yu Yi(yg tu utk perut), bahagian body yg lain saya guna Johnson's baby oil.

Should you not miss watching this video kay...






Selamat mencuba k..

P/S: Mommies yang superb sekalian, uols ada different method of massage x? Bolehla share kan?

3 comments:

DrSinga said...

lepas anak...urut bapaknya sekali !!!!
lariiiiii...kihkihkih...

sirna said...

wakaka....!!!

unlisted_one said...

urut bapak? haha..urut anak la bagus, comel aje dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails