January 10, 2012

Seni dan masterchef

Semua dah tahu kot. Saya (baca:perasan) Ezani menang Masterchef Malaysia yang pertama. Layak...memang layakla sangat. Tahniah buat Ezani. Dokter gigi yang pandai seni kulinari:-D

Jom kita terjah website ezani. Di sini dia berkongsi resepi resepi kegemarannya  dan masakan semasa beliau di masterchef..Her recipes will be my future reference la jawabnya..hihi:-)

Sebenarnya kan nak kongsi juga..ezani ni sister tu dr ezura...lactation counseller and my friend juga. Both of them memang pandai masak. Kalau tengok makanan yg dimasak meleleh air liur....dengan seni menghias makanan yang menarik..walaweh...drooools..heheheh:-*

As for me...kulinari bukan diri saya. Masak bolehlah tapi tang menghias makanan memang corot dan failed. Jadi chef untuk keluarga je la..

Pernah nak hias date cake dengan karamel konon bajet cun tapi tak cun langsung. Bak kata encik suami..masuk perut jadi sisa kumuhan juga!Hahaha...

So...saya memang tak seni. Pendidikan seni masa sekolah pun dapat C semedang.

Notakaki:Tengah menyiapkan sasaran kerja tahunan. Pening...Nasib CPD  point lepas...

Published with Blogger-droid v2.0.2

6 comments:

Pok Amai-Amai said...

Oh, kwn ke? Pas ni ley bertandang ke rumah diorang n rs masakan Ezani tu...

=p

Papa Mifz said...

tahniah pado doc gigi tuh..

idasm said...

ida tak sempat tgk lg yg final. tp mmg dh rasa ezani yg akan menang. dia mmg berbakat dan kreatif.

Lilly said...

seni jugakkk.. seni makannn... ;)

Mama2Q said...

bangga sbb dokte yang menang..(hehe terasa mcm kita plak yg memang..padahal takde kaitan...)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak tgk rancangan ni..takde ASTRO.. :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails