January 19, 2012

Cadangan menu untuk potluck

Mikael ada majlis pre cny celebration kat playschool esok. Ibubapa pun dijemput dan kena bawak potluck. Haih...rasa macam banyak sangat menu dalam kepala ni sampai tak tahu nak bawa apa..hihi...(padahal x reti masak..kikikiki)

Nak bawa kek pisang gebu ok tak?

Tapi mesti nak bawa food yang ala ala masin masin juga...cam makaroni bakar ke...beehoon ke...nasi lemak ke...

Kalau boleh nak buat menu simple je...tapi maklumlah saya ni bukan pandai masak sangat pun. Tu yang buntu tak tahu nak bawa apa...Ada 4-5 jam je lagi sebelum balik rumah untuk beli bahan bahan masak...Huhu...

Dan bersempena itu juga saya ingin mengisythiharkan.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Esok raya!Esok saya mula cuti selama 9 hari!Hihihi...

Mau sambut laya cina juga meh...

Inila first time raya cina dapat cuti macam saya pun celebrate juga. Yelah..biasa kena cover kawan kawan bangsa cina yang bercuti tapi kali ni kami cuti berjemaah yek. Heheheh...

Agak agak anda semua apa patut saya bawak untuk potluck esok?

Published with Blogger-droid v2.0.3

19 comments:

Kakcik Seroja said...

Makaroni bakar? Kakcik sukaaaa (tapi tak pandai buat) :)

Ladysirna FA said...

Tula, terfikir nak buat jg ..tengoklah nnt..thanks kak cik;)

Papa Mifz said...

umang ai..9 hari cuti..cuti sakan nih...

Hana Faza-same person said...

Apa kata buat bread pudding ? Budak2 suka makan, mak bapak budak pon suka:) hehehe

kasihredha said...

marconi bakar.....puding... or..pasta goreng :)...letak cheese banyak2..hihi


selamat bercuti bu doktor, patient2 pasti rindu 9 hari x jumpa doktor.

pssttt...blogging tak cuti kan

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah cemana doktor leh cuti lama nih..seronoknyaaa


sy pon seronok gak budak nk cuti sekolah psl bulehla sy bgn lewat sikit kikiki


tipunya x pndi masak..salu sy baca blog ada je gamba makanan sedap-sedap awak buat..


buat la mknn yg plg awak tere buat

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Makaroni, speghetti bologenese, speghetti olio, pizza cute, apam aiskrim, apam dot, scone ataupun...ha!!! kan ke you pakar dlm membuat donut?

Ladysirna FA said...

Papa Mifz

Hihi..sesekali...bukan senang tau nak dapat cuti..

Ladysirna FA said...

Hana Faza

Menarik juga kan...yummeh..

Ladysirna FA said...

kasihredha

thanks akak, hihi, tulah insyaAllah blogging tak cuti kalau broadband di kampung tak buat hal;)

Ladysirna FA said...

Rina

Ala takat masak cincai cincau bolehla ..kikikiki..

Ladysirna FA said...

MM

Kihkih...'pakar' la sangat..menarik gak idea u tu...tengokla apa yg ada kat supermarket kang...

kakyong said...

kalo pakar mbaking.. buat lah kek.. ;)

kalo kakyong yg takat reti masak cincai boncai ni... sure lah mihun goreng/makaroni.. kuih2 yg senang buat like karipap ke, cucur udang/cucurjagung/.. tak pun buat puding koktail.. ;)

gedek! said...

bawak perot kosong...

hehe

idasm said...

9 hari cuti? bestnyer!!! selamat bercuti dan bergumbira yea... hehe..

Hanis Azla said...

akak pun selalu gitu, klu bawak yg manis nak juga ada yg pedas2 juga.. selamat bercuti ye.. manyak syok ooo 9 hari cuti..

~najwa~ said...

Samelah...ini first time cuti raya final-sejak mula kerja

~najwa~ said...

Typo....cuti raya cina

cikpuanhady said...

hihih..bawak cupcakes..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails