December 13, 2011

Cara memikat hati ibu mertua

Assalamualaikum...

Tajuk post aku. Bukan nak buat gempak. Macam bagus. Saja. Hiks.

Aku baru balik dari rumah mak dan pak mertuaku. Buat kek pisang kukus masa di rumah mertua. Bajet macam bagus je aku ni. Bodek hobi suka baking and cooking nak buat macamana.Itu ialah second time aku buat kek pisang versi kukus. Sebelum ini selalu buat versi bakar. Resepi boleh rujuk sini.

Semua kata sedap. Aku serius. Bangga.Tahap Gaban.Kihkihkih.

Simple je kek pisang aku ni. Kenapa aku kata menambat hati mertua ialah kerana mak mentua aku puji kemain.Hehe.

Dulu aku buat kek coklat kukus tak pernah pulak dia puji camni. Serius. Yang lagi best siap dia minta resepi kat aku. Dia pun nak menambat hati pak mentua aku.Suka. Suka kalau orang lain suka dan gembira.

Resepi aku ambil dari sini. My resepi.Terima kasih Pn Rohaya. Inilah antara buku rujukan online aku kalau nak masak or baking.Suka. Banyak resepi boleh tengok. Sebab aku bukan lah pandai sangat...



Cantik kan kek pisang kukus ni. Menjilat jari. Yummeh.



Tekstur yang gebu. Kek ini amat lembut. Masuk dalam mulut terasa mencair je.
Malam ni ingat nak buat lagi. Tak puas makan.

Buatla bila balik rumah mertua. Haha. Ikut cakap aku. Macam bagus sangat. Tapi amaran, cuba buat sendiri dulu kat rumah, dah jadi baru buat kat rumah mertua ya. Itu saja perkongsiaan aku. Hihi. Tajuk gempak. Jangan marah.:P

Published with Blogger-droid v2.0.1

7 comments:

Fara said...

Hehehehe...sy pun nak try la. Biras sy ada bt agar-agar. Suka sgt MIL. Sy tak try msk kuih ape2 lagi. Setakat msk lauk tu je lah.

~najwa~ said...

Boleh kukus eh,bolela try nanti. Nampak sedap..seperti mencair dalam mulut.kekeke.



Makmertua dtg rumah....dia juga msk.
Bila gi rumah makmertua ,dia juga msk.....
Aduilaa...tapi aku buat selamba je,hahaha. Tak dptla nak tunjuk skill :)

~najwa~ said...
This comment has been removed by the author.
idasm said...

mm... sedapnya. nampak pun best. gebu.
mmg pakar ni!

Daddy Ziyyad said...

Kek pisang kukus, menawan hati mertua bahagiaaaaa...:P (baca dalam nada lagu Singer, menawan keluarga bahagia)

gadisBunga said...

ok, nak try, kek kukus ni biasanya lebih sedap dari kek bakar. huhuhu~

maka beruntunglah calon mak mertua GB nanti. hahaha!!!!

DrSinga said...

aci tak?
bagi resepi kat mak mentua..
mintak dia buatkan..
tumpang makan...


tu bukan menantu..
tu anak hantu!!!!

heheheheeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails