December 4, 2011

Tragedi telur pindang

Salam hujung minggu...


Saya di kampung


Semalam menghadiri kenduri kahwin adik angkat


Diberi tuan rumah telur pindang


Telur pindang popular di Johor


Direbus berjam lamanya dengan bermacam jenis daun dan rempah


Mikael suka bebenar bila rumah pengantin berinya telur


Dimakan telur pindang tu dengan sepupunya si comel Fateha


Usai mandi petang Mikael minta susu(setelah seharian dia terlupa minta susu sebab leka main)


Tak lama lepas tu dia mula muntah muntah...bukan sekali tapi berkali kali...


Saya mula panik...tak pernah pula dia macam ni..


Taklama abg sepupunya dtg ke rumah...beritahu yg si comel Fateha juga muntah muntah!


Sah!Budak berdua ini muntah sebab telur pindang itu...huhu..


Aduh...kasihannya budak berdua ni..


Sekarang dah ok sikit, last Mikael muntah pukul 10.45 mlm td..


Hai la telur!


Notakakiku:

Dont judge the book by its cover( telur pindang yang Mikael makan tu elok je rupanya  dan kulit tak retak)-Kun Fa Ya Kun...


Published with Blogger-droid v2.0.1

4 comments:

Mama2Q said...

kesiannya budak2 tu!

Papa Mifz said...

harap mereka berdua sembuh la lopas nih...

lamo tak mkn telur pindang...huhu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

La... siannya. I itu ari rebus telur , tetiba kupas.. telur tu mcm ada bintik2 hitam, padahal takde bau tembelang pun... last2 buang je sbb malas nak ambik risiko.

Mrs. Lady's Stylo said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails