April 20, 2011

Sudah 10kilo

Salam semua...

Adik Muaz baru dapat injection MMR. Hari ini.

Dia dah 13 bulan...

Sila jangan ikut kealpaan ibubapa Muaz  ini. Mama dia sudah lambat bawa dia inject ya. Apala nak jadi mama Muaz ni

Aku lupa, aku lupa!Eh, bukan, saya sibuk berdansa sibuk kerja ya, asyik tangguh hari ke hari sampai tak sedar dah sebulan terlewat. Kejam sungguh. Huhuhu...

Sudah 10 kilo adik Muaz.Patutlah...Mengah, semput dan lenguh tangan kalau mendukung dia lebih dari 10minit.

Muka semalam...letih melayan dia tak mahu tidur, restless so mama snap gambar, see...dia dah pandai senyum depan kamera=)


Muka tadi..sememeh je budak baru lepas kena injection...Tapi dia nanges sikit aja td, adik Muaz kuat sepert Tiger..hehe, Ir Muaz to be=)

Nota kaki: Jangan tiru macam mama Muaz ya, hepp nak kena babab ni lewat bagi imunisasi...

18 comments:

transformed housewife said...

comelnya adik Muaz senyum. sthn dah 10 kilo ye. Anak knur no 2, dah nak masuk 4 thn baru 13 kg. tapi perempuan ringan sikit kot.

Daddy Ziyyad said...

haha..doctor pun boleh lewat kasi MMR..:P

Ann Huda (Ate) said...

Doctorssss (kecuali DZ) mmg slalu lambat part beri immunisasi kat anak sendiri ;). (Ate ckp brdasarkan pengalaman Ate, dulu masa Ate buka nursery daripada 40 anak, 3/4 nya anak doktoi. Camtulah gayanya).

ibu Aleesha Maisara said...

ibu aleesha pun same..nih aleesha da nak lewat sebulan enjet setahun setengah..sebab kekonon nak jugak tunggu balik jb p klinik yang da pajak aleesha enjet kat situ dari die baby..kukuh tak alasan ibu aleesha nih?heheheh...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hepp..mmg nak kena babab doktor nih..

Ladysirna said...

@kak nur

girls biasa memang ringan kan..Muaz kuat makan tu yg debab

Ladysirna said...

@DZ

Hehe:P

Ladysirna said...

@Ate

yeke?hahaha...dokter bizi...

h4ni3 said...

masa 18 mths sok, jangan lambat lagi tauu! hehehe

~najwa~ said...

dulu pun sama lambat bwk irfan inject. siap JM kat Klinik Desa tu bising-bising mengamuk. Hello~ time tu aku oncall ok, bukan bole ikut timing JM bagi...
start pada tu, mmg bengang gile dgn staff klinik tu. pregnant kali ni, jgn harap nak pegi sana dah. bila delivered nanti pun jgn harap nak inform depa.

Ladysirna said...

@ibualeesha..

la, macamla kat tangkak takda klenet ye..hehe, alasan nak balik JB, kuangkuangkuang

Ladysirna said...

@Rina

aduh!sakit....

Ladysirna said...

@hanie

kena gam gajah dalam kepala!

Ladysirna said...

@najwa

siap call ek?aku diaorg tak call pun, buat bodo je hehe...ala kau kan big boss kat sana, inject sendiri

buduNtempoyak said...

omel :)

kecik ja nampak tak caya 10 kg ermayum

SyidaGorjes said...

baru 10kg tp dah ada title Ir, anty yg keje dekat 10thn ni pun tak nampak bayang title Ir tu .....hehehehehehhehe.

Ladysirna said...

@ermayum

debab anak kita...hehe

Ladysirna said...

@syida

mama dia yg perasan lebih nak anak jd engineer, hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails