April 8, 2011

Kwik cut!

Salam dan bismillah...

Jom layan gambar budak-budak hensem lagi comel macam mama dia ni

Baru ni bawa diaorang potong rambut, eh, ke korang panggil gunting rambut...apa-apa jela

Kami bawa Mikael dan Muaz ke Kwik Cut kat carrefour. First time potong rambut sini. Biasa kalau kedai mamak dalam 8 hengget je tapi kat sini mahal la sikit 13 hengget.

Dulu Mikael takut sangat kalau bawa dia potong rambut sebab dia takut dengan mesin cukur tu. Sampai menangis dibuatnya. Tapi sekarang dah big boy, tak takut langsung, lagipun mesin cukur kedai ni senyap je, tak menakutkan budak-budak..

Adik Muaz lagi senyap, kena pegang dengan baba langsung diam je, baik betul, tak takut langsung
Ini first time Muaz potong rambut selepas bercukur dan jadi little shaolin haritu.

Sebenarnya rambut diaorang ni nipis je bukanla lebat beno, taklah nampak serabut sangat kalau tak potong tapi saya suka kalau potong supaya nampak lagi kemas.


selamba je Muaz..memang tak takut..tapi menganga je mulut, pelik apala uncle ni pegang-pegang rambut adik yek...



Mikael yang nampak cam takut tapi control macho...


Notakaki: Pernah nampak kat TV orang potong rambut guna parang/pisau...Seriau betul tengok, tapi hasilnya kemas tau!

3 comments:

Ann Huda (Ate) said...

Baguih betul Muadz. Tak takut dia potong rambut. Kalo ank sedara Ate mau dia meraung dan siap gigit mama dia lagi.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cool jer dua-dua walaupun Mikael control macho..


(^_^)

DrSinga said...

kat mamak ada picit2 urut2 tengkuk..

dapat sikat sorang satu tak?
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails