April 10, 2010

Tagging game: Anda, suami dan rakan

Baru sempat nak wat tag ni...busy dengan lil' Muaz yang takmo tido malam dua tiga hari ni, so mamanya sama jadi burung hantu, bangun pagi pon lambat..^_^
Tag ni datang dari Lyafrina..Tajuk tag tu pun saya copy je..hehe, boleh gitew..anyway, thanks Lya

1.Siapakah anda dirumah?
Seorang isteri, mama, anak dan majikan. Berbeza karakter bila memegang watak berbeza, sebagai isteri saya jadi manja, sensitif dan banyak mulut, lembut and loving as mama, keanak-anakan sebagai anak dan tegas garang sebagai majikan.

2. Siapakah diri anda disamping rakan?
Sebagai rakan yang setia dan kurang suka bercerita tapi suka mendengar cerita orang. Bergosip...hehe. Sometimes terlajak mengumpat(yang ni memang kena kurangkan). Suka share sumthing yang bagus and interesting.

3. 5 benda yang anda idamkan tapi masih belum tercapai?
# Rumah idamanku..hai, mana nak cari umah yang besar, selesa, cantik tapi murah kat KL nie?
# Perut kempis macam zaman anak dara
# Jadi specialist/consultant
# Nak anak perempuan plak...hehe(maybe another 3 years)
# DSLR(ini gajet yang makin popular..walaupun dah banyak yang murah, saya masih belum dapat beli, kena utamakan benda lain yang perlu dulu)

4. Siapakah nama pasangan anda?
Muhammad Faiz bin Razali


5. Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda?
# Lemah lembut
# Janggutnya yang "mahal"
# Anak yang baik
# Suka bergurau
# Penyayang


6. Bila tarikh kahwin?(sebenarnya soalannya bila tarikh couple, tapi saya ubah kahwin sebab itu lebih bermakna)
My big day on 1st Jun 2007


7. Kenangan pahit anda bersama rakan anda?
Takda lagi setakat ni, semua happening...


8. Lagu tema cinta anda?
Takda la plak lagu tema, tapi masa mula-mula kahwin hubby ada dedicate lagu Dealova - Once


9. Apa perubahan yang anda ingin lihat pada pasangan anda?
Sayang, jadilah romantik lebih sikit..(hehe)


10. Tag 10 rakan lain
Umi, Yananuar, Kak Nur, Kak Ina Hashim, Syida, Ammi Sara, Orked, Eray, Leily dan Azlina

8 comments:

temp. housewife said...

thank you for tagging me. nanti Knur buat.

sirna said...

Kak Nur, jangan...
jangan tak buat=)

YanaNuar said...

Time kash yek Sirna sebab sudi tag saya..tapi saya dah buat la tag ni..maaf yek =) ..

Check la kat sini kalau nak tau pe jawapannya..

http://yananuar.blogspot.com/2010/04/tag-10-dari-idazs.html

Umi said...

terima kasih la ye, sudi tag.. err... insyaallah, saya buat.. :)

sirna said...

ok, yana, takpe..nanti saya tgk=)

sirna said...

umi, ok, sudi2kanlah yer

SyidaMislan said...

tq sbb menge'tag' kita.

luv ya!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hihihi.. nnti sy wat okeh..
sabau!!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails