February 4, 2011

Mari bermain

Salam dan bismillah...

Bersiaran sikijap dari bilik saya sementara tunggu En hubby balik Jumaat untuk lunch together gether(pedulikan english saya yang broken)

Cuti 4 hari, seronok woo, sebab sebelum ni, asal itu laya cina je mesti kena kerja, tapi kali ni cuti beb!Ayya, saya pun laya jugak maa...

Semalam saya pergi playgerown(itu anak saya sebut) bawa anak2 jalan2 dan main, saya pun main juga, lawan dengan En hubby, main badminton...seronok maa, walaupun saya kaki bangku(boleh ke istilah itu dipakai?) walaupun asyik pukul angin, pukul angin lebih banyak dari pukul shuttle, walaupun saya menang jerit sebab tak dapat "smash" power(hehehe) tapi saya manyak seronok maa sebab dah lama tak keluar peluh. Terus rasa sihat sebab itu adrenalin rushing2 mau datang

Aiseh, gaya bahasa pun sudah tukar sempena laya cina meh...

Mikael pun ala itu raket, tapi dia pun belum pandai pukul bulu tangkis, dia campak itu bulu tangkis lalam beg

Saya ingat mau ajar kasi dia pandai main badminton, mau jadi Datuk Lee punya pelapis maa....

Saya mau dia pandai sukan2, sukan itu sihat, sukan itu membina jati diri...

Itu hali saya ada tengok majalah 3, celita pasal satu budak pandai memanah...En Hubby kata nanti Mikael dan Muaz sulah besar dia mau anta meleka pergi itu kelas memanah sama belajar tunggang kuda...

Ok, saya mau tukar bahasa melayu semula...

Itukan sunnah nabi

InsyaAllah, semoga Allah permudahkan impian kami...

Jom bermain lagi!

Salam sayang,

Ladysirna

4 comments:

h4ni3 said...

nanti belajar memanah, jangan telsalah memanah ke alah kaki mama tau! hehe

Ladysirna said...

haha..sebab itu misti mau belajar pandai2, supaya tak telsalah panah

Abdullah kidnA said...

Salam...
Waah.. Mcm x caya my Sis main batminton(my favorite tu) ha ha ghe.. Mesti huru harakn.. Hek hek.. But nice and sweet to play with your hubby.. Say hai to mom and give her a hug from me..

Ladysirna said...

tau takpe..haha, ingat tak dulu kecik2 kita lawan, haha dan of course sy selalu kalah!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails