March 15, 2013

Teringin punya pasal

Assalamualaikum...

Macam ni rupanya burger bakar kaw kaw..pertama kali makan ni. 

Burger bakar cheese kaw kaw

Beli di wangsa maju dekat dengan carrefour tu...Sementara tunggu burger bakar siap saya request kat hubby nak makan pizza pulak..bahaha...makan tak hengat punya. Bahana lama x makan la ni...teringin sangat. Sementara tunggu pizza siap ambil gambar budak bulat ni...Makin membulat tau si baby Mifzal ni. Pandai pulak renung kamera:)

Hello semua:))


Siap je pizza pusing balik kedai burger dan dah siap pun burger bakarnya...oklah dalam setengah jam dah siap, saya ingat 2 jam baru siap.




Thin crust pizza -pepperoni

Bagi saya burger bakar kaw kaw ni ok. Tapi saya lebih prefer burger biasa atau burger king jika teringin nak makan burger lagi lepas ni. Dagingnya memang mewah dan juicy tapi tekak saya kurang boleh terima rasa asapnya yang agak terasa di mulut ketika dan sesudah makan. Tapi tak dinafikan memang menarik burger bakar ni. Beri idea juga kepada saya untuk berusaha buat burger sendiri. Rasanya bukan susah pun kan...

16 comments:

al- lavendari said...

cer awak buat burger panggang pulak ..

nea lopah said...

Betul2 yummy burger ni.

umi alya said...

akak tak nampak burger tp bb bam bam tu

faraherda.razalan said...

Eh!!! Tu baby mifzal ke, kuih pau??? Hahahaha! Nak geget, boleh?

Daddy Ziyyad said...

saya pun dah lama teringin....tapi sampai sekarang tak berkesempatan lagi gi try beger bakar tu..:)

Sidratul Muntaha said...

si mifzal mm bam bam comel
btw
beger bako tu baik buat sendiri jelah
belilah pemanggang ajaib tu
dah setel
leih kurnag mcm kita buat jugak
perisa tu
huuuh
rasany terlalu byk lada hitam kot

transformed housewife said...

tak pernah cuba lg burger bakar kat mana2 pun. harga burger tu rasanya mcm mahal sgt.

nurbijen said...

glamer pula burger bakar lately ni... lambat lagi la boleh merasa, unless kalau cuba buat semdiri , hehehe

Bolatnyer baby....

~najwa~ said...

Memang dh try juga beberapa beger bakar....

Tapi...

Lebih suka beger biasa yg juicy dan sos dan mayonis dan sos black pepper yg meleleh.... peh...

Ann Ishak said...

samalah kita, saya pun prefer burger biasa tu je...lebih sedap rasanya.

Papa Mifz said...

PM sampai skrg tak pernah merasa lagi burger bakar,kesian kan...huhu

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... mak ai , tingginya ... ni klu nak ngap semua leh rabak mulut nih ... heheheee

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Dr. Sirna, I pernah makan sekali je.. RM8.00 sebijik. Beli 3 bijik utk sefamily pun tak abis sbb besar sgt.

Burger King mmg my fav. especially yg mushroom tu. Sedapnya. Terbayang2 plak pagi ni..

Hanis Azla said...

Subhanallah.. mengancam betul burger tu.. dah telan liur dah akak tgk burger dan pizza tu.. minggu ni kalau tak rajin masak mmg kena cari burger bakar dengan pizza jugalah nampak gayanya ni he..he..

Nora Karim said...

bulatnya baby... geram tgk... burger bakar mmg sedap.. tapi boleh makan sekali sekala je...

Syida said...

selalu lalu kat situ, tapi macam ramai orang je,tu yg tak penah singgah.

adakah kita duduk di kejiranan yang sama?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails