December 17, 2012

Ke Penang

Masa entri ini ditaip, saya sedang standby menunggu hero hero kecil bangun dan bersiap. Kami sekeluarga akan ke Penang harini!Dah lama saya tak ke sana. Kali terakhir ialah masa konvokesyen saya di USM. Saya pernah tinggal di Penang selama setahun iaitu masa di matrikulasi. Setahun yang indah dan banyak mengajar saya erti sebenar kehidupan. Di situlah saya kenal dengan ramai kawan kawan yang baik dan positif. Maklumlah, dulu zaman sekolah saya ni terlebih baik..hihi...Walaupun selepas tu saya dapat sambung peringkat ijazah di USM, tapi bukan di Penang, jadi tak dapatlah tinggal lama di sana.

Oh ya, trip ke Penang kali ni bukan untuk bercuti cuti Malaysia. Tapi, saya tetap membawa satu family bersama. Baby Mifzal masih menyusu jadi tak mungkin saya akan tinggalkannya lama lama. Saya ke sana untuk satu misi penting. Cewahh...Saya kena hadir temuduga untuk sambung belajar peringkat master. USM juga. Betapa cintanya saya kat USM. Hihi.  Nak sambung belajar pun kena temuduga. Bukan saja tu, siap ada ujian saringan. Ambik...:P. Inilah cabaran yang harus di tempuh sebelum dapat sesuatu kan..Nak dapat sesuatu dalam hidup ni kadang bukan mudah, dan bila dah dapat janganlah disia siakan...Saya tidaklah begitu berharap dapat tawaran ni. Tapi semangat untuk sambung belajar agak berkobar kobar walau kadang saya ada rasa sedikit kurang yakin dengan kemampuan diri. Tapi, kalau kita tak cuba mana kita nak tahu kemampuan kita kan..

Ok, doakan kami selamat sampai..Nak bersarapan dulu mengisi tenaga sebelum perjalanan jauh..Moga dipermudahkan:)

4 comments:

kasihredha said...

semoga berjaya..

~najwa~ said...

Psst...baru terbaca ni. Berapa hari kat penang?


Hmm,bukan ka hang amik mmed? Ke bukan?


Dulu kmpp ke? :)


Rogerla kalau masih di png beb! 0124350954

Fadilah Aziz said...

kak kasihredha...

thanks kak

Fadilah Aziz said...

Najwa, aku sudah pulang..sori tak sempat call hang, aku x jadi ambil mmed..hihi:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails