December 26, 2012

Ahmad Mifzal ~ terbaru




Inilah wajah terbaru Mifzal...dia dah 2 bulan genap 22 Disember lalu.

Baru lepas kena 'jabbed' 2 hari lepas. DTAP first dose. Nangis sekejap je. Lepas kena cucuk terus tidur lena.

Berat sudah 5.5kg. Naik 1 kg dalam sebulan. Panjang sudah 57cm. Semakin tembam pipi melayut. Semakin berisi peha gebunya.  Masa cepat berlalu.

Rambut baru tumbuh sikit. Cukur kepala baru sekali. Sudah pandai senyum senyum dan menegur orang dengan bahasa bayinya.

Dia masih exclusive breastfeeding. Alhamdulillah. Dah pandai sucking perahan susu ibu melalui botol susu. Dia cepat belajar walau mula mula tak mahu. Persediaan untuk mama kembali bekerja bulan depan. Oh, memang cepat masa berlalu...

8 comments:

shaza said...

comeell.. suka dengan bau baby..

Kakcik Nur said...

Semoga terus membesar dengan sihat dan bijak. :)

:: Mrs.Eady :: said...

comel!

Kakzakie said...

Montel... itu yg tak boleh tahan memandng. First day naik kerja mesti hati tak keruan - asyik ingat dia tau.

~najwa~ said...

Mama sudah mula nebes.....sebab dah nk mula kerja. Hehe

Daddy Ziyyad said...

semoga boleh terus exclusive b/feeding

gadisBunga™ said...

gebunya boifren nih!!!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Paling best time2 mcm ni la.. dah boleh senyum2 dan menegur org. Naik keja nt mesti rindukan dia. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails