February 20, 2010

'Wajib' buat sebab dah klik..p/s:memang nak buat pun

Ilham dari Kak Nur dan Jiji (credit to them)

 
 chelsea hardcore fan hubby ku ini..

1. Where and when did you first meet your hubby?
Tahun 2006, dekat Puduraya, dia ambil saya naik kereta kancil lama dia pastu kami dating di KLCC, masa tu saya tengah cuti semester(year 4), hubby plak baru balik mengajar dari sekolah,   siap pakai kemeja dan kasut kulit lagi(sib baik tie dah cabut)..skema tak 1st date saya?

2.  Love at first sight?
Ya juga, masa sebelum jumpa rasa cinta tu belum lagi, bila 1st time jumpa..amboi machonya mamat ni(haha), terus jatuh hati
      
3. Who is he when the first time you met him?
Dia seorang cikgu berdedikasi...hehe, saya pula masih belajar
  
4. How long did he take to ask you out?
Kami kenal melalui roommate saya dan housemate dia yang juga sedang bercinta masa tu, kenal dalam bulan 2 tahun 2006 by phone and sms je.. dan dia ajak jumpa masa bulan 3

5. First place dating?
KLCC, masa tu belum lagi declared...

6. How did he proposed?
Dia sendiri datang ke rumah dan minta izin dari mak saya sebab family dia jauh kat pahang, tersenyum2 masa nak cakap kat mak saya, siap prepare skrip lagi..
    
7. Special dates with your hubby?
Of course our big day on 1st Jun 2007, then masa birthday saya yang ke 24 dia suprisekan saya dgn bawa gi restoran berputar KLCC(KLCC lagi..sigh) padahal dia kata nak bawa saya makan kedai mamak je
8. Changes that he asked you to do?
Kurangkan kelam kabut tu...saya ni kalut orangnya..cepat mengelabah. 
9. What's about him that you love so much?
Kalau saya kelam kabut, dia pula seorang yang sgt tenang..Dia suka urut saya=)
       
10. What's abt him you wish he would change?
Suka pendam perasaan tau...
      
11. You will lose your mind and crack your head when he....
Of course bila saya buat salah dan dia marah tapi dia diam je

12. You will smile through your eyes for the whole day when he.....
Jadi romantik dan bila dia kata "cantik isteri abang ni.."perasan betul...^_^wink
     
13. Complete the sentence below.
 "My love towards my hubby is as big as".....

 WORLD
(susah nak bayangkan besarnya cinta itu..yang pastinya semakin lama cinta tu makin subur dan indah)

.
.
.
.
.
Rasa seronok pulak buat game ni, teringat zaman mula2 kenal hubby dulu..kawan2 yang belum buat, why not u try this?Believe me, its really fun!

3 comments:

temp. housewife said...

wah ur hubby really has the gut to go and ask the permission from ur mom. bravo!

sirna said...

tula, padahal masa tu kita student lagi, tapi dah final year la..dia nervous sebenarnya tapi sib baik mak saya cool je=)

karmilaillang said...

salam kenal kak, teciut pula hati saya mc entry akak ni..memgla game tp mengimbau kenangan ^-*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails