February 1, 2010

Play time


Bismillah dan Assalamualaikum…
Lama sangat dah blog ni tak di update, dah bersawang-sawang, sirna baru je dapat energy baru…January really  a hectic month for a preggy mommy like me, as a medical officer, I had to walk here and there, seeing referrals, run a busy clinic and do calls!Syukran, I went through all these imperfectly without any prenatal complications..
Today, we had a great afternoon with lil’ mikael…It’s a play and fun time for him. Before we went to Tasik Titiwangsa, we grabbed lovely dishes so called kuih buah Melaka…hum, sedapnya..mak sirna yang buat, anaknya ini malas@penat sebab post call
 


 
What a serious looking! Mikael betul2 tak sabar nak main kat play ground

 
before play, snap picture wif mama first..sebenarnya dah tak larat mendukung si abang ni

 
 he played hopping horse first...

  
mikael said... thanks to kakak wearing white shirt coz play wif me

 
i wanna try rock climbing, can i mama?tak padan kecik tau
 
mama, i wonder..i wonder...kenapa titi ni takda air kat bawah?

 
yeah, i'm a strong boy..

 
hmm, macam dah penat je...

Habis je main, mikael tak mau jalan sendiri..asyik pegang his "poo", bila check rupanya dia dah melepaskan nazarnya...terus, menangis meraung minta salin pampers, mama yg bijak ni pun satu, tak bawa pampers ganti..i really didn't expect dia nak melepas lagi sebabnya dia baru je pass motion tengahari tu...dlm kereta dia meraung sebab punggung dah pedih, alahai mana mama nak cari pampers ni, then baba pun singgah petronas, takda pulak jual, mama pun cuci2 terus then lapikkan kain jer..hmm..emergency, sambil berdoa, jgnlah dia pass urine plak, alhamdulillah, sampai rumah terus masuk bathroom dan mandikan dia..fuh, lega!Kesian punggung mikael merah sikit, maafkan mama sayang...
So, moral of the story  even nak keluar kejap ke, pampers kena bawa sekali,pasni beringat la..huhu

3 comments:

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

salam..
wa sonotnye mikael main..
ramai kawan² plak tu..
hehehe, len kali kena bawa xtra la mama die ye..:)

temp. housewife said...

aah Sirna kalau nak keluar kejap2 kena ada je xtra diaper. budak2 ni selalu je teremergency. hehe

sirna said...

hah, tula, entah kenapa semalam langsung tak terfikir tau nak bw dryper...berpeluh juga tgk dia meraung, huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails