March 1, 2012

Mewarna dan memasak di alam maya

Salam semua..

Mikael dan handphone bijakla sangat saya sekarang memang jadi kawan baik. Kalau saya balik kerja je pasti itu soalan pertama dia tanya saya ialah, mama nak main game kat handphone. Kalau dulu dulu angry bird yang dia suka tapi sekarang dia lebih suka colouring dan cooking. Hihi. Best juga application ni. Cuma sometimes saya rasa risau kalau kalau dia tak reti nak pegang pensil warna atau crayon sebenar untuk mewarna nanti.

Saya just nak kenalkan dia dengan warna warna. Kat school pun dia ada mewarna menggunakan pensil warna jadi dia taklah kekok dengan asas mewarna yang sebenar.


Ini lah antara gambar gambar yang Mikael warnakan di handphone. Boleh tahan juga hasil kerja dia. Hihi.





Bila pulak la pokok warna purple ni?Confuse plak...


Ini pulak hasil masak masak dia. Spageti semua campur. Pastu siap boleh makan lagi. Haha, makan angin jela..;)




Published with Blogger-droid v2.0.4

13 comments:

Kakzakie said...

Gadjet sekarang membuat anak-anak lebih bijak Lady...

- GC - said...

comel la. kreatif. canggih ye budak2 sekarang ni.

Daddy Ziyyad said...

ni android punya apps kan? saya nak donlod lah utk anak saya..better bagi mereka main interactive/learning games macam ni

~najwa~ said...

pandainya dia mewarna..


*dah puas download utk Irfan learning application mcm ni, tapi dia tak nak main, tak best katanya. dia lebih suka 'adventerous game'(yang dia download sendiri),padahal baru 3 tahun lebih.
*susah hati tau....

Miss Mirror a.k.a Sam said...

I rasa tak merisaukan sgt kot.. cuma sekali sekala dia kena kembali juga kpd crayon/pensil warna di kertas (sbg melatih jemari dia kuat ketika menulis huruf masa naik sekolah rendah nt). Rasa2nya Dr. Sirna tentu lebih arif ttg hal ni kan? :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ada bakat terpendam mikael nih :)

F.A.R.A.H. deeb said...

Hmmm comel gak ye! :)
My latest Entry :)
Bosa dah diaaa...!

gadisBunga said...

yg gambo last tu mcm upa penkek. utk org kelaparan, tgk gambo tu pun boleh terliur. kehkeh!

Mama2Q said...

fadilah. apa nama apps ni, nak donlod jugalah, tgk hasil qaisara lak nanti

Papa Mifz said...

oh ado yer apps2 mcm nih...mcm best jer..hehe

Gen2Merah said...

samsung note mmg best utk melukis2... saya pun kalau boring2 suka main hantam lukis2 kat situ.. ehe

Ladysirna FA said...

Daddy Z dan mam2q

ya , ini apps android, pergi kat market cari bahagian games

utk colouring download Picsart Kids, baby learn colours
utk cookery art download My Play Chef Lite

ada byk apps sebenarnya, pilihla yg mana berkenan tuh..

Syida said...

cantik dia color.aqid selalu color kluar garisan.kalau kat book.naik berbuah mulut nak srh dia color dlm garisan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails