January 2, 2010

Terlewat suda...

Dah basi ke kalau nak ucap Selamat tahun Baru?heh, semalam melawat blog kawan2..kebanyakkannya berkisar tentang tahun baru, azam baru...ini kira macam entri terlebih suda...eh, bukan terlewat suda...macam biasa, malam taun baru setakat umo sirna ni tak pernah lagi sambut sgt, niat di hati tu ada tapi bila dah dok umah rasa malas nak kuar, aktiviti seperti biasa ialah tido..huhu, tau2 je bgn esoknya dah 1 Januari(alhamdulillah panjang umo lagi), banyak sebenonya azam2 tahun lepas yg terpaksa dicarry 4ward ke tahun ni  coz tak tercapai, takpun kurang dr target..huhu..

#tak berjaya exclusively BF mikael sampai 6 bulan, sirna busy gila terlalu sibuk dan tension kat tmpt keja..kesian mikael,rasa bersalah yg amat pada dia sebab susu ibu ini memang haknya, tapi still dpt bg combination BF and formula milk kat dia sampai umo setahun 3 bulan, insyaAllah untuk adiknya nanti sirna akan bagi BF sampai 2 tahun, kalau boleh extended BF..
#tak dapat lagi saving and invest ke target yg ditetapkan, sebab sirna sgt boros kot..nak kata suka beli benda bukan2 tak juga, insyaAllah tahun ini nak saving lebih sikit dan mencapai target
#belum lagi register untuk sambung master, sebenonya masih keliru nak amik speciality per, tahun ni kalau dapat lepas confinement period nanti
#belum lagi dapat beli rumah idaman, maybe sebab terlalu mengidamkan rumah yang sempurna dan selesa

Tapi yang amat bersyukurnya, sirna dapat naik pangkat berkuatkuasa 1/10/2009..Alhamdulillah, rezeki anak-anak..Mudah2an sirna dapat sentiasa bagi the best service..




3 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

happy new year...bersyukur dgn apa yg dah ada & berdoa utk apa yg takde. kan?

sirna said...

tula, tak semua yg kita nak dapatkan, semua tu rezeki masing2..

temp. housewife said...

tahniah sbb naik pangkat. Insyaallah, pasal BF tu K.Nur pun anak second baru fully BF. Anak sulung dulu campur2 BF dgn formula. 4 thn dulu tak berapa popular lg EBM, jd Knur pun bgla susu formula kat Tini bila pergi kerja. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails