January 7, 2010

Jerantut Paris

Rindunya nak update blog, berapa hari da blog berhibernasi. Nak cerita tentang cuti krismas yang lepas, kami sekeluarga balik ke jerantut, pahang  umah MIL ibu mertua kesayanganku(cam ayat bodek..memang sayang pun kerana dialah MIL paling best),en hubby kata jerantut paris...heh, nama sebenar jerantut feri..sampai sekarang tertanya2 camna boleh ada feri belakang jerantut tu. Pagi jumaat tu pagi2 lagi lepas sarapan cekodok ikan bilis hubby terus cari seluar n t-shirt buruk dia dan mula menjalankan tugas sebagai pemotong rumput bertauliah.
 

serius betul en hubby masa potong rumput nie, tapi tula, takda google cover, mata diapun ada terkena serpihan tanah...


 




 
mikael nak menolong babah potong rumput tapi dpt tgk dr jauh jer..muka baby besar yg belum mandi pagi lagi..huhu..

Babah mikael potong rumput dua hari berturut-turut, penat sampai sakit2 bahu ngan tangan, tapi rasa puas sebab sekitar umah dah clear from rumput2 dan lalang tinggi
3 hari cuti tu memang kami dok umah je, takda jenjalan pun, rehat2, masak2 masakan kampung yg jarang nak jumpa..resepi air tangan MIL gulai tempoyak ikan patin(sorry takda picture coz tak sempat nak snap dah habis di ngap)

3 comments:

temp. housewife said...

besar juga kwsn rumah ur MIL tu. sampai dua hari kena potong rumput.

sirna said...

tula luas, siap boleh wat satu umah lagi kat depan umah tu..

puan punyer said...

en hubby org jerantut paris rupanya.... huhu ku di jerantut denmark hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails