November 28, 2009

..::Kisah Musang::..

Ini adalah kisah benar,betul ni!!dialog dan bahasa yg dipaparkan juga adalah yg sebenar,minta mahap kalau ada bahasa yg agak memeningkan kepala..

Ceritanya begini...
Tanggal 27 November semalam merupakan tarikh yg x dapat sirna lupakan..bkn saja sbb hari raya qurban,tp ada kisah lucu disebaliknya..
Jam lebih kurang pkl 1.30ptg,hubbyku,abg,dan 2 anak saudaraku faizal n faizul ke masjid utk bersolat jumaat..aku dan kakak iparku pula dibilik masing2 dgn anak kecil kami sementara ibuku dan bibik duduk2 kat living room sambil tgk khutbah jumaat.Tiba2,anak saudaraku seorang lg berumur 5thn yg kami sekeluarga gelarkan boy berlari lari kepada ibuku...
Boy:Fuang,fuang,tolong bukakan zip seluar boy ni,susahla,boy nk berak ni..
Fuang:Boy x pakai spenda ker?(sambil tangannya membuka zip seluar boy)
Tanpa memberi apa2 jawapan boy hanya tersenyum malu dan segera berlari ke dapur lalu menuju ke toilet.Keluar dari toilet,boy segera ke living room kembali lalu mengambil suratkhabar lama sebanyak dua helai..Ibuku lantas menegur..
Fuang:Boy,nak buat apa suratkhabar tu?
Dengan muka innocent lagi ikhlas boy pun menjawab,
Boy:Boy nak buang tahi musang fuang..(penuh selamba je dia)
Fuang:Apa?Tahi musang??
Dengan penuh rasa curiga,ibuku dan bibik segera bangun dan melihat "tahi musang" yg dimaksudkan oleh boy..
Fuang:Boy,ni bukan tahi musang,ini tahi orang ni..(ibuku mula tergelak besar)
Dengan wajah penuh kemalu-maluan boy hanya mampu tersengih mcm kerang busuk..kakak iparku yg jg ibunya segera keluar setelah mendengar kekecohan di luar,rupanya semasa boy menyuruh ibuku membuka zip seluarnya waktu tu dia dh mula terkincit dan tahinya telah terjatuh ke lantai sewaktu dia berlari-lari ke toilet..
Apalagi,bila abgku dah hubby blk,cerita tu hangat ibuku sebarkan,sakit perut kami semua ketawa dan tak pasal2 boy mendapat gelaran baru iaitu abang mus.. Hahaha,lawak sungguh anak saudara sirna ni,boleh dia jadi kreatif dan reka cerita mcm 2 sekali..
THE END

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails