April 5, 2012

Terkini

Salam...

Macammana nak mula ya...hm...saya kekeringan idea walau rasa macam byk perkara nak di kongsi

Oklah kita describe satu satu

1)Syukur..saya berjaya menyusukan anak kedua saya Muaz sehingga 2 tahun dan hingga kini juga.Walau ada ketikanya saya rasa penat dan malas untuk mengepam susu. Tapi Muaz telah minum susu formula juga pada 4 bulan terakhir sebelum dia berusia 2 tahun. Itupun dia tak berapa minum sebab masih belum biasa. Saya buat keputusan untuk start formula sebab risau dia tak cukup khasiat pulak. Kini dia hanya menyusu badan waktu malam saja.

2)Ketiga...Maksud saya buat ketiga kalinya saya berUPT positif sekali lagi. Blush ^_^.Usia kandungan kini 10minggu. Saya ingin baby girl pula andai diizinkan Allah. Teringin mahu beli gaun dan hair band baby girl. Hiks. Bukan sebab itu saja. Mestilah saya teringin perempuan sebab sudah ada dua boys. Natural feeling. Moga Allah perkenankan..Amin..doakan saya ya!

3)Sejak berbadan dua lagi..dengan kata lain saya juga bertandem nursing...saya sering keletihan..mood update blog juga merudum terus.Rindu nak berblog tapi selalu tak larat..huhu..moga saya lebih kuat lepas ni. Kena minum susu banyak banyak..hihi...

P/S:Ada petua kata nak anak perempuan kena banyak makan makanan berasid..betul ke ek?

Published with Blogger-droid v2.0.4

9 comments:

Daddy Ziyyad said...

masalahnya satu aja: petua tu maybe effektif BEFORE fertilization process. ~ekekekekeke

~najwa~ said...

eheheh..sokong daddyZ ;)



pregnant rupanya...TAHNIAH!!!!!!! Yeay! Alhamdulillah,
tapikan dulu,
aku pun ada natural feeling yang anak aku girl..
feel ibu ni biasanya jadi..
mana tahu, kan..??

MOga sentiasa sihat sepanjang pregnancy ;)

kakcik said...

Semoga Allah mengabulkan harapanmu. Jika sebaliknya, redhalah. Kakcik ada 4 boys and no girl! :)

Pok Amai-Amai said...

Hahahaha...sokong komen Daddy Ziyyad kat atas tu.

Eh, bile lak sy nak menyusul yg kedua nie eh? Hahahah!

Mama2Q said...

hehe...saya pun nak sokong daddyziyyad....

BTW, tahniah byk2..patutlah senyap jer blog ni...insyaallah moga dapat gegirl la pulak yea...
bak kata najwa, saya dulu pun punya natural feeling yg betul utk kedua2 pregnancy, dan telahan saya benar bila kuar 1 girl dan 1 boy..

Lilly said...

wahhhh!!

best2,... selamat mengharungi tempoh2 melepet...

every pregnancy my instinct mmg betul, rasa mcm gegurl.. dpt gurl...gitulah jugak for the 2nd one..

masalahnya, skrg duk teringat satu nama for gegurl.. arghhhh,.. TIDAK!!!

DrSinga said...

ko makan asid2 kang.. gestrik lak..

dengar cakap DrDZZ tu..

h4ni3 said...

insyaAllah
ada rezeki, dpt la girl
yg penting semua selamat :-)

QA's ~ mamapapa said...

semoga tabah dan terus kuat & dipermudahkn segala2nya..jmput follow kmbali :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails